Artist's statement

Olen taidemaalari, koska taiteen avulla voin käsitellä itselleni tärkeitä asioita. Minua kiinnostaa ihmisen suhde maailmaan ja yleinen hyvinvointi. Elämänasenteeni on positiivinen, ja toivon, että se välittyy maalausteni kautta eteenpäin.

Maalaan etupäässä öljyväreillä ja akvarelleilla, joskus käytän myös akryyli- ja temperamaaleja. Teokseni lähtevät liikkeelle havainnosta. Maalaan siitä, mihin huomioni kiinnittyy ja mikä inspiroi minua. Työskentelen joko suorasta havainnosta, valokuvasta tai muistikuvista käsin, ja usein yhdistelen näitä kaikkia yhdessä teoksessa. Maalausprosessini on värien ja komposition asettelua, jossa suunnitelmallinen ja intuitiivinen työskentely vuorottelevat. Teokseni ovat figuratiivisia, mutta en koe tärkeäksi jäljitellä todellisuutta, vaan tuoda esiin sen, mitä olen kokenut.

Viime aikoina maalausteni keskiössä on ollut ihminen. Minua kiinnostaa se, miten kohtaamme itsemme, toisemme, ja meitä ympäröivän maailman. Olemassaolomme tällä planeetalla on mysteeri. Pidän siitä, että taiteilijana olen ikään kuin sivustakatsojan roolissa, ja hyväksyn sen, että saatan vain raapaista pintaa jostain, johon käsityskykyni ei koskaan tule riittämään. Mutta kun maalaan, minusta tuntuu, että elän täyttä elämää. Taide on loputon energianlähde, joka kantaa pitkälle.